fbpx
Няма продукти в количката.
Меню

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ?

Имате възможност да изберете от три вида бутилки за битова газ: газова бутилка с ъглов кран 27 литра, газова бутилка „Джъмбо“ 27 литра, газова бутилка с ъглов кран 10 литра

Важно! Редуцир вентилът трябва да е за ниско налягане. За газови уреди които работят с 30 mbar налягане. Размер на щуцера за маркуч: Ф10 mm.

Размерът на  маркуча: 1/4 “ или Ф6,35 mm. За лесното свързване на редуцир винтила с маркуча е необходимо редуцир винтила с ниско налягане да е с подобни характеристики ( ф7, ф8,ф10 )

По време на употреба трябва да се спазва безопасно разстояние до запалими материали и продукти. Разстоянието по посока на излъчването между излъчващата повърхност и горими материали не трябва да е по-малко от 2м. Останалите разстояния до запалими материали не трябва да са по-малки от 1 м.

На всеки 5 години газовият маркуч трябва да бъде проверяван от професионален сервиз. Най-малко веднъж в месеца и при всяка смяна на газовата бутилка проверявайте газовия маркуч за пукнатини и увреждания.

При силен вятър осигурете отоплителя срещу обръщане или изключете.

Отоплителят не трябва да се използва в жилищни, избени и офисни или подобни помещения.

Уредите на Ендерс се доставят старателно подредени в кашон в не сглобено състояние. Всеки уред е снабден с книжка за монтаж.

Съхранявайте упътването за бъдеща употреба. Преди да пуснете Вашия уред, прочетете упътването внимателно и следвайте инструкциите за монтаж по описаната последователност.

 При свързване на бутилка с ъглов кран с редуцир винтил с немски стандарт трябва да се сложи силиконово уплътнение 1/2 цол между двете.

Всички уреди са с гаранция 24 месеца.

Разходът на газовите отоплители, зависи от тяхното натоварване. Базовите данни за Elegance e  582 g/h, за Solid и Commercial 1019 g/h, а за уреди от 6 kW 437 g/h.

В зависимост от модела на отоплителния уред. До 10 метра диаметър на затопляне.

 При връщане стоката трябва да не е използвана, няма следи от употреба или промени, да е с оригинална опаковка, с оригинални етикети.

Терасният отоплител разполага със защита от обръщане, с помощта на която при транспортиране достъпът на газ може да бъде затворен от топче. За да отворите достъпа на газ, разклатете малко главата на горелката, така че топчето да се върне в изходна позиция и да се осигури достъп на газ.